خرید میوه اینترنتی | گرگان | فروت کالا
میوه فروشی آنلاین فروت کالا | مرکز رشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مرکز رشد واحدهای فناور
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

خواص تغذیه ای روغن زیتون

خواص تغذیه ای روغن زیتون | فروت کالا | گرگان

خرید نوع مناسب روغن زیتون بسیار مهم است. سه نوع اصلی روغن زیتون عبارتند از: فرابکر، بکر و پالایش شده. روغن فرابکر از همه کمتر فراوری یا پالایش شده است. این نوع سالم ترین نوع روغن زیتون به حساب می آید؛ زیرا با استفاده از روش های طبیعی مثل فشردن سرد و بدون استفاده از حلال استخراج می شود. روغن زیتونی که واقعا فرابکر است، مزه خاصی دارد و سرشار از آنتی اکسیدان‌های فنلی می باشد که دلیل اصلی مفید بودن آن است. این نوع روغن حاوی مقادیر کمی ویتامین‌های E و K و مقدار زیادی اسیدهای چرب مفید است. دو مورد از عمده ترین خواص سلامتی بخش روغن زیتون به قرار ذیل هستند:

پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی

بیماری های قلبی-عروقی مانند سکته قلبی و مغزی از شایع ترین دلایل مرگ در جهان به شمار می آیند. روغن زیتون فرابکر از طریق سازوکارهای متعدد در برابر بیماری های قلبی محافظت می کند.

کاهش التهاب: روغن زیتون در برابر التهاب، عامل اصلی بیماری های قلبی، محافظت می کند. اولئیک اسید عمده ترین اسید چرب روغن زیتون است که نشانگرهای التهابی مانند پروتئین واکنشی C را کاهش می دهد. با این حال، به نظر می رسد که اثرات اصلی ضد التهابی روغن زیتون به دلیل آنتی اکسیدان های آن، به ویژه اولئوکانتال، است که مانند ایبوپروفن (یک داروی ضد التهاب محبوب) عمل می کند. محققان تخمین می زنند که مقدار اولئوکانتال موجود در 50 میلی لیتر (حدود 3.4 قاشق غذاخوری) روغن زیتون فرابکر اثرات مشابه با 10 درصد از ایبوپروفن بزرگسالان برای تسکین درد دارد.

کاهش اکسایش LDL (کلسترول بد): این روغن از ذرات LDL در برابر آسیب اکسایشی محافظت می کند. اکسایش LDL یک عامل مهم در پیشرفت بیماری های قلبی است.

بهبود سلامت رگ‌ها: روغن زیتون باعث بهبود عملکرد اندوتلیوم (پوشش رگ های خونی) می شود.

جلوگیری از لخته شدن خون: برخی مطالعات حاکی از آن است که روغن زیتون می تواند به جلوگیری از لخته شدن ناخواسته خون، یکی از دلایل اصلی حمله قلبی و سکته مغزی، کمک کند

کاهش فشار خون: یک پژوهش بر روی بیماران با فشار خون بالا نشان داده است که روغن زیتون می تواند فشار خون را به میزان قابل توجهی و نیاز به داروی فشار خون را تا 48٪ کاهش دهد.

با توجه به اثرات زیست شناختی روغن زیتون، جای تعجب ندارد که افرادی که مقدار زیادی از این روغن مصرف می کنند، به میزان قابل توجهی کمتر دچار حملات قلبی و سکته مغزی شوند. در حقیقت، پژوهش های انجام شده قویاً توصیه می کنند افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی هستند، مقدار زیادی روغن زیتون فرابکر در رژیم غذایی خود مصرف کنند.

پیشگیری از سرطان

روغن زیتون در پیشگیری از سرطان نیز موثر است. یکی از عوامل موثر در سرطان آسیب اکسایشی ناشی از رادیکال های آزاد است. روغن زیتون فرابکر دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که باعث کاهش این آسیب می شود. اولئیک اسید موجود در روغن زیتون نیز در برابر اکسایش بسیار مقاوم است و نشان داده شده است که بر ژن‌های مرتبط با سرطان اثرات مفیدی دارد.

آیا می توان از روغن زیتون برای پخت و پز استفاده کرد؟

حین پخت و پز، اسیدهای چرب می توانند اکسید شوند؛ بدین معنی که آنها با اکسیژن واکنش می دهند و آسیب می بینند. پیوندهای دوگانه در مولکول های اسید چرب بیشترین میزان اکسایش را دارند. روغن زیتون عمدتاً حاوی اسیدهای چرب تک غیر اشباع است که فقط یک پیوند دوگانه دارند؛ به همین دلیل، این روغن به حرارت زیاد نسبتاً مقاوم است. در یک مطالعه، محققان روغن زیتون فرابکر را به مدت 35 ساعت در دمای 356 درجه فارنهایت (180 درجه سانتیگراد) حرارت دادند. روغن در برابر آسیب بسیار مقاوم بود. در پژوهشی دیگر، از روغن زیتون برای سرخ کردن عمیق استفاده شد و 24 تا 27 ساعت طول کشید تا میزان آسیب دیدگی روغن به حد خطرناک برسد. در مجموع، می توان ادعا کرد که روغن زیتون بسیار بی خطر به نظر می رسد، حتی برای پخت و پز با حرارت نسبتاً زیاد.

برای خرید روغن زیتون فرابکر  می توانید اینجا کلیک کنید.

 

مبع:

https://www.healthline.com/nutrition/extra-virgin-olive-oil

 

۵
از ۵
۱۵ مشارکت کننده

ثبت نام شما با موفقیت انجام شد.

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش